Tråkigt att träna ensam?
Tyresö SK kan vara svaret!
Schack för barn och unga!
Varje helgfri onsdag och lördag
Schack för vuxna!
Funderat klart? Kom förbi och prova på! Du binder dig inte för något
Blir du matt av schack?
Vi har prova-på tiden på biblioteket! (klicka på bilden för info)
Det är ditt drag nu ...
Gör slag i saken idag!

david goliathI söndags mötte vårt förstalag SK Passanten, det högst rankade laget i division II, grupp 3.

Före matchen hade Stefan skrivit att det kunde vara roligt om vi kunde rubba dem, men det var inget jag tog på allvar. Och det började med att Stefan förlorade, han kom inte riktigt in i matchen.

Men sedan vann Göran! Det stod så ett bra tag, tills andra resultat började droppa in. Theodor fick remi, hans motståndare tyckte att han kom rörigt i partiet. Och sedan vann Bertil, han bytte av tornen på f-linjen, sedan damerna, och kom in i motståndarens ställning. Gunnar behövde min insats som domare, det visade sig att ställningen inte hade upprepats för tredje gången, men kort därefter bjöd Robert remi, han menade att trots merbonde behövde han ta ut remischackar, och då stod det 3-2 till oss. I mitt eget parti spelade min motståndare som vit GP-attacken, men tack vare Anders hade jag ett recept som gjorde att jag kunde hålla emot. Till slut blev det ett slutspel med Torn mot Springare, så då gav min motståndare upp! 4-2 till oss.

Esa såg ut att ligga risigt till, ett antal bönder under. Men han hade angrepp, och när motståndaren tvingades offra Dam mot Torn för att freda sig, kunde till slut Esas Dam och Springare matta svarts kung. Anders höll på länge, och var pressad så pass, att han tvingades offra Springare för 2 bönder. Men T + 3 utspridda bönder kunde inte klara svarts T + S + B, så Anders förlorade. Men det gjorde inget, matchen slutade 5-3 till oss.

Jag fick ett SMS från Peter Holmgren, andralagets match borta mot Seniorschack Stockholm sammanfattades i ett ord: Katastrof! 0-5 slutade den matchen, vi hade ett pensionärsgäng som mötte dem, också idel pensionärer. Fast våra spelare var lägre rankade, deras sista bord hade högre ranking än vårt första bord!

Tredjelaget spelade hemma mot Kristallens SK V, ett juniorlag. Här for pjäserna hit och dit, Vladislav förlorade trots kämpainsats, Viktor ställde sin dam lite utsatt, och förlorade pjäs och parti. Marco satte en viktig fribonde, men tog sig samman och använde sin Springare väl i slutspelet mot vits Löpare. Så han vann, och det gjorde även Noah som tidigt vann torn. Kvar var Joacim, som också hade pjäs mer, men ont om tid. Han lyckades dock bemästra sin värste fiende, så tredjelaget vann med 3-2.

Lägg till kommentar

För allas trevnad: Håll dig till ämnet. Personliga påhopp tolereras inte. Inte heller inlägg som kan uppfattas diskriminerande (eller värre).


Säkerhetskod
Uppdatera